Hírek

Elérhetőségek

Karancsság Község Önkormányzata az A „Igazgyöngy Biztos Kezdet Gyerekház” EFOP-1.4.3.-16-2017-00118 kódszámú sz. projektben 40.000.000 Ft támogatást nyert el.

Karancsság Község Önkormányzata az

A „Igazgyöngy Biztos Kezdet Gyerekház” EFOP-1.4.3.-16-2017-00118 kódszámú sz. projektben

40.000.000 Ft támogatást nyert el.

 

Megvalósítási idő 2018.08.10-2022.08.09.

 

A konstrukció célja, hogy azokon a nagyobb, 1000 -4000 lakos közti településeken, ahol több mint 50% az rgyk-s gyerekek aránya, különösen indokolt a 3 év és az alatti korosztály számára az esélyek megalapozásának támogatása. A koragyerekkori szolgáltatások elérhetővé tétele nagyon fontos azon rászoruló családok számára, akik körülményeik miatt nem tudják gyermekük számára a fejlődését támogató, megfelelő körülményeket biztosítani, pedig az ekkor megteremtett esélyek az egész életútra pozitívan hatnak és megalapozzák az óvodai, iskolai esélyeket; a sikeres iskolai karriert.

A szülők a gyermekkel együtt történő részvételének biztosítása, valamint számukra személyiség- és kompetenciafejlesztést célzó, valamint egyéb preventív célú programok szervezése: egészséges életmódra nevelése, gazdálkodási, háztartástani ismeretek.

A pályázattal elérni kívánt célunk, hogy az Önkormányzat tulajdonában álló épületet, amely a Biztos Kezdet Gyerekház működtetéséhez helyszínt biztosít, további funkciók elérésére is alkalmas, mely épület „Igazgyöngy Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális hátterének biztosítására”, című EFOP-2.1.2-16-2019-00136 sz. projektben az újult meg.

Az épület belső terei átalakultak, szilárd, illetve laminált parketta burkolatot kaptak a helyiségek. Kialakítottunk egy fürdő-mosó helyiséget, mozgáskorlátozott mellékhelyiséget, a gyerekek számára játszó szobát, öltözőt, a dolgozók és a szülők számára egy helyiséget, ahol kulturált körülmények között tudják megbeszélni az esetleges problémákat, valamint az adminisztrációs feladatok ellátásához egy külön kis iroda helyiséget.

Az itt elhelyezett számítógépet alkalmassá tesszük a felolvasásra ingyenes felolvasó szoftver segítségével. az infokommunikációs akadálymentesítés érdekében.

Projektünkben kiemelt figyelmet fordítunk a környezet megóvására. Rendezvényeinken, megmozdulásainkon társaink figyelmét felhívjuk a környezet tisztaságának megóvására, ahol lehetséges, szelektíven gyűjtjük a hulladékot. a védett természeti értékeket megóvjuk és az épített táj szépségeire is felhívjuk a figyelmet.

Lehetőségeink szerint újrahasznosított anyagokat használunk fel, például papírtollakat, újrahasznosított papírt nyomtatáshoz, fénymásoláshoz. A veszélyes hulladékot gondosan őrizzük és megfelelő helyen adjuk le, gondolván itt a festékkazettákra, az elemekre és nem utolsó sorban az egészségügyi hulladékra.

Településünkön, ahol jelentős számban van jelen a roma népesség is, de semmiféle korlátozás alá nem esik sem az ő meghívásuk, sem pedig a jelenlétük. A fogyatékkal élők is jelen vannak munkánkban.